Halloween 2023

Halloween is een feestdag die we in Nederland vooral kennen vanuit de Verenigde Staten. Het is in Nederland dan ook geen officiële feestdag voor 2023. In andere landen, naast de verenigde staten, waaronder Engeland en ook Canada wordt Halloween ook actief gevierd. Halloween is verbonden met de feestdag Allerheiligen en Allerzielen. Dat is een christelijk feest waarin de 'heiligen' vereerd worden. Hier komt ook de naam vandaag: All Hallows Eve. Tegenwoordig staat 'het vereren van de dood' niet echt meer centraal bij Halloween. Halloween heeft tegenwoordig vooral een griezel- en horrorthema.

Tradities met Halloween

Halloween is (in Amerika) met name een feest voor kinderen. Tijdens Halloween is het gebruikelijk dat kinderen verkleed langs de deuren lopen om daar snoep te verzamelen terwijl ze de spreuk 'Trick or Treat' (snoep of je leven) roepen. Het is te vergelijken met het Nederlandse 'Sint Maarten'. Tegenwoordig vieren ook veel volwassenen Halloween. Zo zijn er vaak diverse Halloween-feesten in uitgangsgelegenheden. Ook veel thema- en pretparken vieren Halloween. Hierin worden de parken versierd met Halloween-decoratie en zijn er extra activiteiten en entertainment.

Datum Halloween Nederland 2023

Wanneer is Halloween 2023? Halloween altijd op dezelfde datum plaats: namelijk 31 oktober. Dat valt in 2023 op een dinsdag. De meeste Halloween-activiteiten (zoals in de pretparken) vinden echter in de hele maand oktober plaats en niet specifiek op één dag. Je kunt oktober daarmee eigenlijk een 'Halloween maand' noemen.
Er zijn geen verdere artikelen beschikbaar.