Moederdag 2024

Met Moederdag 2024 zetten we alle moeders (en oma's) in het zonnetje. Het is een dag ter ere van het 'moederschap'. Een dag waar moeders (goden) geëerd wordt stamt al vanuit de Griekse oudheid. De Moederdag zoals we die nu kennen vind zijn oorsprong in Amerika. In Nederland is de dag vooral populair geworden door de bloemenindustrie die deze dag actief gepromoot heeft om de bloemenverkoop te stimuleren.

Tradities met Moederdag 2024

Traditioneel wordt de moeder verrast met een ontbijt op bed, een knutselwerk en een moederdagcadeau. Vooral jonge kinderen verrassen moeder met een knutselwerk. Oudere kinderen kiezen vaak voor een (klein) cadeau. Denk hierbij aan een mooi boeket, bonbons, een leuke gadget of parfum. Op dit blog vind je ieder jaar weer de mooiste cadeautips voor deze bijzondere dag!

Datum Moederdag 2024

Wanneer is Moederdag 2024? Moederdag vind ieder jaar plaats op de tweede zondag van mei. Dat is dit jaar op zondag 12 mei 2024. Wist je dat Moederdag in andere landen op een andere dag gevierd wordt? Het is namelijk geen 'vaste' feestdag. In de meeste gevallen wordt Moederdag in maart, april of mei gevierd. Het kan nog gekker: in België vieren ze normaliter ook Moederdag op de tweede zondag in mei. Uitzondering hierin is echter Antwerpen waar ze dit in augustus vieren.

Moederdag 2025

Moederdag 2024 zal plaats vinden op zondag 11 mei 2025.