Over Feestflamingo

Feestflamingo is het Nederlandse blog over feestdagen. We schrijven inspirerende artikelen over de officiële Nederlandse feestdagen, zoals Pasen en Kerstmis, maar ook over de on-officiële dagen zoals Moederdag en Valentijnsdag. We willen onze lezers informeren en inspireren. Zo geven we de nodige praktische info over de feestdagen waaronder de belangrijkste datums, herkomst van de feestdag of meer informatie over de gebruiken. Veel Nederlanders weten namelijk weinig over de herkomst van bepaalde feestdagen. Weet jij bijvoorbeeld wat we met Pasen of Pinksteren precies vieren? Voor vele is dit onbekend.

Daarnaast willen we onze lezers inspireren. We delen bijvoorbeeld leuke cadeautips of schrijven over activiteiten en uitjes die je kunt ondernemen tijdens een bepaalde feestdag. We zien namelijk dat steeds meer mensen moeite hebben om een leuk cadeau te vinden voor bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag. Er is namelijk zoveel keuze dat het ook ieder jaar lastiger lijkt te worden. We zoeken dan ook dagelijks op het wereldwijde web voor de mooiste cadeau-ideeën.

Bekende en minder bekende feestdagen

In Nederland kennen we enkele officiële feestdagen. Deze zijn onderdeel van onze cultuur en sterk verbonden met het Katholieke en Protestantse geloof. Denk hierbij aan feestdagen zoals Carnaval, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Kerstmis. Deze feestdagen vormen ook de meest populaire feestdagen van het land. Dit komt doordat dit de grootste geloofsovertuigingen van Nederland (en veel andere Westerse landen) is. Ondanks dat de meeste Nederlanders momenteel niet meer gelovig zijn worden deze feestdagen wel volop gevierd.

Natuurlijk zijn ook andere geloofsovertuigingen vertegenwoordigd onder de Nederlandse bevolking. Deze feestdagen krijgen ook steeds meer bekendheid. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het Suikerfeest. Dit is het meest belangrijke feest van het jaar binnen de Islam. Ook aan deze feestdagen willen we op Feestflamingo aandacht besteden.

Tot slot zijn er ook Nationale feestdagen die niet verbonden zijn aan een specifieke geloofsovertuiging. De bekendste is uiteraard Koningsdag. Ook Bevrijdingsdag behoort tot deze dagen. Ook zien we dat bepaalde feestdagen vanuit andere landen komen ‘overwaaien’ en aan populariteit winnen. Denk aan Valentijnsdag en Halloween. Deze dagen vinden hun oorsprong in Amerika.

Feestflamingo is een neutraal blog, onpartijdig en onafhankelijk. We zijn niet verbonden aan een specifieke geloofsovertuiging en schrijven over alle feestdagen die Nederlanders bezig kunnen houden ongeacht geloof, herkomst of politieke voorkeur. Tijdens feestdagen staat één ding: elkaar liefhebben en genieten van het leven.

De naam Feestflamingo

We krijgen regelmatig de vraag waar de naam ‘Feestflamingo’ (en ons webadres www.feestflamingo.nl) vandaag komt. Goede vraag. Het vinden van een originele naam voor een blog is niet eenvoudig. We vonden het belangrijk dat het een ‘catchy’ naam was die blijft hangen. Bovendien was de voorwaarde dat het woord ‘feest’ erin voor moest komen. Daar ging het juist om. Bovendien nemen we onszelf ook niet al te serieus waarbij we het ook leuk vonden om iets ‘geks’ en ‘creatiefs’ te bedenken. Na een brainstorm sessie kwam daarbij de naam ‘Feestflamingo’ naar voren. Deze ‘bekt’ niet alleen lekker maar blijft (naar ons idee) ook zeker hangen nadat je deze eens gehoord hebt…. of hebben we het mis?

We wensen je in ieder geval alle plezier op Feestflamingo en vergeet niet: het leven is één groot feest ook als het geen feestdag is.

Samenwerken met Feestflamingo

Wil je met ons samen werken? Heb je bijvoorbeeld een leuke tip voor een blog of verkoop je producten die voor onze lezers interessant kunnen zijn? We komen graag met je in contact. Op onze contactpagina kun je een formulier invullen en dan komen we er snel bij je op terug!