Valentijnsdag 2024

Laat zien van wie je houdt tijdens Valentijnsdag 2024! Dit is dé dag in het jaar waar je de liefde kunt laten blijken aan iedereen die je lief hebt. Dit kan natuurlijk je partner zijn, je ouders grootouders, buren, broer of zus of allemaal. Ook is Valentijnsdag de ideale dag om je liefde kenbaar te maken aan degene die dat nog niet van je weet. Bijvoorbeeld door het sturen van een Valentijnskaart (al dan niet anoniem).

Tradities op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde! Er gaan diverse verhalen de ronde hoe deze dag ontstaan is. De naam is vermoedelijk afkomstig van de heilige 'Sint Valentijn' uit Rome. De manier waarop we tegenwoordig Valentijnsdag vieren heeft zijn oorsprong echter in de Verenigde Staten waar 'Valentine's Day' (zoals het daar noemen) ongekend populair is Tijdens de Valentijnsdag is het de traditie dat je geliefde(n) een kaartje of cadeautje geeft (of opstuurt). Populaire cadeaus voor Valentijnsdag zijn bijvoorbeeld:
  • - Een boeket bloemen of een roos.
  • - Parfums voor hem of haar.
  • - Een leuke gadget die past bij jouw valentijn.
  Het belangrijkste is dat je een cadeau geeft vanuit je hart! We hebben diverse mooie cadeaus voor deze bijzondere dag voor je op een rijtje gezet. Deze vind je in de verschillende artikelen op deze pagina. Wie ga jij dit jaar verrassen?

Datum Valentijnsdag 2024

Wanneer is Valentijnsdag 2024? Valentijnsdag vind ieder jaar plaats op 14 februari. In 2024 valt Valentijnsdag op woensdag 14 februari 2024. Dit is overigens in alle landen hetzelfde in tegenstelling tot bijvoorbeeld Moederdag dat in meerder landen op verschillende dagen gevierd wordt.

Datum Valentijnsdag 2025

Valentijnsdag 2024 vindt plaats op donderdag 14 februari 2025.